Spis gås på en anderledes måde.
Steg den i kuglegrillen – det smager fantastisk, også på en lun sommeraften!

Andebryst

Brug den indirekte stegemetode. Anvend 25-30 stk. gode kul i hver side. Tilsæt evt. 8 kul i hver side  pr. flg. time.

Gåsen vaskes godt med koldt vand og tørres med køkken-rulle. Gnid både ind- og udvendig med salt og peber.
Buk vingerne om på ryggen og bind benene sammen.
Gåsen pensles med en marinade af f. eks. smeltet smør, 4 fed hvidløg, salt, peber og chili efter behag.
Læg gåsen på stege-risten direkte over drypbakken med brystet nedad de første 30 min. af stegetiden. Derefter vendes gåsen, så brystet vender opad resten af stegetiden.

Grill med låget på ca. 12-15 min. pr. 500 g gås til den interne temperatur når 85°C. Undervejs pensles med marinaden (ca. hver 20. min.).
Når gåsen er ca. 2/3 færdig skæres snoren over, som holder benene sammen.

Da gæs er forskellige i størrelse og vægt, kan det være nødvendigt at forlænge eller forkorte stegetiden.

Server f. eks. med bagte kartofler og grøn salat.

Beregn ca. 800 g gås pr. voksen person. En gås på ca. 6,5 kg rækker således til 7-8 personer.